Restaurangglas

Handla restaurangglas med hög kvalitet från tillverkare som specialiserat sig på glas som ska klara tuff, daglig hantering i restauranger, matsalar ‒ och diskrum. I Restaurangglas.se finner du restaurangglas med bra prisbild och snabba leveranser från vårt svenska lager. 

Restaurangglas.se har ett brett sortiment av restaurangglas för alla typer av restauranger, caféer och uteserveringar, matsalar på sjukhus och skolor, förskolor etc.

Vilken typ av restaurangglas ska man välja?

Utgå från dryckesmenyn när du köper restaurangglas. Den meny och den inriktning du erbjuder dina kunder, bestämmer också vilken dryckesmeny du har. När du har gjort klart dessa båda menyer, kan du börja titta på vilka restaurangglas du ska införskaffa. På så sätt köper du just de glas du behöver och undviker att köpa glas "för att det kan vara bra att ha".  Köper du glas till en bar, går du tillväga på samma sätt.  När du bestämt vad du ska sälja, bestämmer du vilka glasmodeller som är lämpliga till ditt utbud.

Typ av glas

Välj glasservis med de glasmodeller du behöver, enhetlighet ger ett gott intryck.

Stapelbara restaurangglas i härdat glas är funktionellt för t ex. lunchserveringar och storköksmatsalar i skolor, sjukhus o dy. Ett allglas i 22 eller 25 cl storlek med fot, är ett bra val om ekonomin är snäv. Det kan fungera för allt från vatten till vin, annars är det givetvis bäst att ha rätt glasmodell för respektive dryck. Snygga restaurangglas på fot för röda och vita viner, för dessertviner etc., höjer smaken på drycken och känslan för gästen. I baren behövs många olika glasmodeller som matchar dryckerna som serveras, oavsett om det är öl, vin eller vatten eller starkare varor.

Men vinglas utan fot då? Visst kan man utmana med ett vinglas utan fot. Kanske är inredningsstilen sådan att det passar in i miljön. Serverar du finare viner är det dock inte att rekommendera ‒ ju mer gästen håller i sitt glas, desto mer påverkas vinets temperatur.

Kvalitet

Kvalitet lönar sig alltid i längden. Restaurangglas utsätts för mycket större slitage än glas gör i ett hushåll, och även elegantare glas ska klara daglig hantering i diskmaskin, när det handlar om restaurangmiljö. Restaurangglas från glasbruk som inriktat sig på glas för hotell och restauranger, är därför ett gott alternativ. Dessa har också tagit fram flera snygga modeller i härdat glas. Härdat glas har en viktig fördel, kantnagg uppstår inte lika lätt som på vanliga glas, vilket är betydelsefullt särskilt med tanke på diskhanteringen.

Härdat glas innebär glas som är preparerat för att tåla påfrestningar bättre, dvs. få högre  hållfasthet. Detta sker genom s k. termisk härdning, där glaset upphettas till strax under 650°C (mjukningstemperaturen för glas), varpå det det snabbt kyls ned med luft. Genom detta ökar glasets hållfasthet 4–5 gånger.


Transparenta  glas eller färgade

Ljusspelet i ett glas när drycken hällts i, reflexerna och färgspelet som drycken åstadkommer i glaset, hör till bordets njutningar. Därför är det transparenta glaset bäst i restaurangmiljöer. Då får också drycken komma till tals.

Komplettera restaurangglas

Glas går sönder, det kan inte undvikas helt. Om du tänkt lite i förväg, och valt dina restaurangglas ur väletablerade glasserier från kända tillverkare, kan du enkelt komplettera dem när behov uppstår. Att köpa en hel uppsättning nya glas blir dyrare i längden.


◄♦►


Restaurangglas.se erbjuder en mångfald glasmodeller från de stora, kända leverantörerna och tillverkarna av restaurangglas. Handla i lugn och ro, närhelst du vill dygnet runt. Vi leverererar dina restaurangglas direkt till din adress.

Restaurangglas.se drivs av HoT Solutions AB med huvudkontor i Linköping.


Med mer än tio års erfarenhet av nätförsäljning inom restaurang- och storköksbranschen, är vi väl förtrogna med att ge bästa kundservice, och vi har ett utarbetat transportnät för snabba leveranser inom Sverige. Kontakta oss på 013-327 00 80 eller info@hot-solutions.se